Strukturna analiza za sklopove  SOLIDWORKS simulacijom omogućuje inženjerima učinkovitu analizu ponašanja proizvoda u mehaničkim uvjetima uzimajući u obzir fizičke odnose između dijelova strukture kako bi se osigurala visoka kvaliteta, performanse i sigurnost.

Dobro integrirana SOLIDWORKS CAD-om, strukturna analiza sklopova može biti redovni dio vašeg dizajna, smanjujući potrebu za skupim prototipovima, eliminirajući preradu i kašnjenja te uštedjeti vrijeme i troškove razvoja.

Priključci

Proizvodi se također izrađuju fizičkim priključcima, kao što su vijci, opruge i zavareni spojevi između dijelova sklopa. SolidWorks Simulation nudi sofisticirane prikaze tih veza koje simuliraju njihovo ponašanje bez potrebe za stvaranjem detaljne geometrije. Priključak je mehanizam koji definira kako je entitet povezan s drugim entitetom ili zemljom, kao što su: vijak, opruga, klin, rub i točkasti zavar i ležaj.

Snažni alati kao što je Sigurnosna provjera, omogućuju inženjerima provjeru jesu li veze podržale primijenjena opterećenja ili ako se ti priključci moraju mijenjati radi izvedbe i kvalitete.

Kako bi ubrzali postavljanje simulacija i iskoristili 3D CAD podatke, inženjeri proizvoda mogu automatski pretvoriti elemente za pričvršćivanje SolidWorks Toolboxa koji se nalaze u modelu na Simulacijski vijčani konektori. Automatski spojevi vijaka definiraju se svojim svojstvima, kao što su položaj, promjer i materijali.