SOLIDWORKS MBD (Model Based Definition) je integrirano rješenje za SOLIDWORKS. SOLIDWORKS MBD vodi proizvodni proces izravno u 3D umjesto tradicionalnih 2D crteža koji pomažu u pojednostavljenju proizvodnje, smanjenju vrijeme ciklusa, smanjuju pogrešake i podržavanju industrijski standard.

Definirajte podatke o proizvodnji 3D proizvoda (PMI) kao što su dimenzije, tolerancije, podaci o modelu, površinske završne obrade, simboli za zavarivanje, materijale (BOM), tablice, bilješke i druge napomene.
Organizirajte 3D PMI uz 3D modele na čistu, strukturiranu i laganu potrošnju.
Prilagodite predloške 3D isporuke za više isporuka [poput inženjerskih crteža i zahtjeva za ponudu (RFQ)] te odjela [kao što su operacije, proizvodnja, QA i nabava].
Objavite 3D podatke i PMI u industrijskim standardnim formatima datoteka, kao što su eDrawings®, 3D PDF i STP242.
Potpora industrijskim standardima, kao što su vojni standard-31000A, ASME Y14.41, ISO 16792 i DIN ISO 16792.
Dijelite i arhivirajte 3D podatke izravno kako biste oslobodili vrijeme za vas i vaše dobavljače za ponovnim modeliranjem na temelju 2D crteža.

SOLIDWORKS MBD
SolidWorks MBDSOLIDWORKS MBD pomaže definirati, organizirati i objavljivati informacije o proizvodnji 3D proizvoda (PMI), uključujući podatke 3D modela u standardnim formatima u industriji. Vodi proces proizvodnje izravno u 3D, što pomaže pojednostaviti proizvodnju, smanjiti vrijeme ciklusa, smanjiti pogreške i podržavati industrijske standarde.